Slaapkamers, boxsprings, bodems en linnenkasten

Bij Vennotex kunt u terecht voor alles op het gebied van bedden, boxsprings of complete slaapkamers.
De ruim opgezette showroom bied een grote keus aan mogelijkheden op het gebied van boxsprings en bedden, uiteraard voorzien van deskundig advies en afstemming op uw wensen.

Boxsprings

Wat is een boxspring?

Eigenlijk is de echt goede benaming voor een boxspring een ‘boxspring-combinatie’.
De boxspring is namelijk alleen de bedbodem. Een boxspring-combinatie bestaat uit een boxspring-onderstel op pootjes, een matras, en eventueel een topmatras.

Het onderstel, de boxspring, bestaat uit een beklede bak van hout of metaal, met daarin een metalen frame met poten en bonellveren. Daarop komt een matras en eventueel een topmatras.
Je kunt de boxspring-combinatie uitbreiden met een hoofd- en/of voetboard.
Pootjes en bekleding zijn in eindeloze variaties en prijsklassen leverbaar.

Voordelen van de boxspring

Een boxspring-combinatie heeft enkele kenmerken die sommige mensen erg prettig vinden. Zoals:
• Een boxspring-combinatie is in de regel hoger dan een ‘gewone’ matras-bedbodemcombinatie;
• Door de vele mogelijkheden in kleuren en materiaal van de bekleding is een boxspring-combinatie makkelijk aan te passen aan het slaapkamerinterieur;
• Door de open constructie van veren ventileert een boxspring-combinatie goed;
• De naad tussen twee boxsprings is niet hard;
• Zonder hoofd- en voetboard is een boxspring-combinatie compact: niet groter dan de matrasmaat.

Uiteraard helpen wij U graag om een keuze te maken.
Neem gerust een kijkje bij onze leveranciers om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
Norma
Tempur
Recor bedding

vannas_2

Bedbodems

Een belangrijk en in Nederland onderbelicht onderdeel van de bedcombinatie is de bedbodem. De bedbodem heeft twee functies: de levensduur van het matras waarborgen (1) en helpen bij het juist uitlijnen van de wervelkolom (2).

1. U kunt een bedbodem vergelijken met een schokdemper van een auto. Zonder schokdemper kunnen de kuilen in de weg niet worden opgevangen, waardoor de banden kapot gaan. Een stugge bedbodem kan geen lichaamsbewegingen opvangen, waardoor het matras sneller in levensduur afneemt. Veel gevallen van kuilvorming ontstaan door toedoen van een slechte bedbodem.

2. U moet het eigenlijk zo zien: om de wervelkolom juist uit te lijnen zou u enkel op een goed verende lattenbodem met zones kunnen gaan liggen. Op een lattenbodem kunt u uiteraard niet slapen, omdat de druk op het lichaam te hoog is. Derhalve dient een materiaal gebruikt te worden om de druk op het lichaam weg te nemen, het matras. Als een matras te dik of te hard is verliest de lattenbodem zijn ondersteunende functie. Een matras met een dikte tussen de 16 en 21 cm maakt de beste combinatie met een goed verende lattenbodem.
Voordelen van een lattenbodem en schotelbodem
Een goed verende lattenbodem of schotelbodem verlengt de levensduur van het matras en zorgt voor de juiste uitlijning van de wervelkolom. De latten onder het matras kunnen bij druk meeveren, zodat het matras niet wordt gecomprimeerd. Door de verschillende zones, in combinatie met een individueel verstelbare middenzone, zorgt de lattenbodem dat de schouders en bekken voldoende ruimte hebben om weg te zinken in het matras en er voldoende tegendruk in de lendenwervel en taille is.

Schotelbodems bieden ook de bovenstaande voordelen. Daarnaast kunnen schotelelementen driedimensionaal bewegen, waardoor de schotels zich nauwkeuriger en onafhankelijk van elkaar naar het lichaam kunnen vormen. De belangrijkste zones waar schotelelementen zeer veel effect hebben zijn de schouder- en bekkenzone. In het hoofd- of voeteneinde bieden schotelelementen nauwelijks meerwaarde.

Waaraan voldoet een goede lattenbodem?
Een goed verende lattenbodem bestaat uit een massief beukenhouten frame en meerlaags gelamineerde beukenhouten latten (geen goedkoop berkenhout). Beukenhout is duurzamer en flexibeler dan berkenhout. Het is belangrijk dat de latten licht gebogen en smal zijn. Verder moet de onderlinge lattenafstand gering zijn, liefst kleiner dan 3,5 cm. Dit om te voorkomen dat het matras wegzinkt tussen de latten, dat kan namelijk kuilvorming veroorzaken.

Een zeer belangrijk punt bij het gebruik van twee lattenbodems naast elkaar is dat de latten moeten doorlopen over de dwarsbalken, zodat het gehele oppervlakte van het matras wordt ondersteund. Hierbij moeten de latten niet zijn bevestigd op de dwarsbalken, maar zijn gemonteerd in een siliconen ophangsysteem. Wanneer twee lattenbodems naast elkaar worden gebruikt lopen de latten mooi in elkaar over en geniet u ook in het midden van het bed van een veerweg. Kuilvorming in het midden van een tweepersoons matras ontstaat veelal als het midden tussen twee bedbodems niet kan veren.

Tot slot moet de middenzone van de lattenbodems versterkt en individueel verstelbaar zijn door middel van schuifjes. Hierdoor kunt u zelf instellen hoeveel tegendruk er in de middenzone plaatsvindt. Indirect regelt u hiermee ook in welke mate de schouders en bekken, ten opzichte van de middenzone, in het matras kunnen wegzinken.

Bij Vennotex hebben wij verschillende soorten bedbodems en beschikken wij over de juiste kennis om voor u een geschikte bedbodem te vinden. Kom eens proef liggen in onze showroom en ervaar het comfort van een juiste bedbodem.

Wilt u alvast meer informatie of de mogelijkheden van een bedbodem? kijk dan eens bij onze leveranciers.

Vroomshoop
Tempur
Recor bedding

bedbodem

Linnenkasten

Bij Vennotex verkopen wij ook (bijpassende) linnenkasten, zo kunt u uw slaapkamer helemaal in stijl afmaken.
Weten welke linnenkasten wij kunnen leveren?
neem eens een kijkje bij onze leveranciers:

van Houdt
Vroomshoop
Dico Moebel
Henk vd Broek